Pasta z jajek i zielonego groszku |
Pasta z jajek i zielonego groszku |
Pasta z jajek i zielonego groszku
danie: wegetariańskie, bezglutenowe
Składniki:
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 1/2 puszki groszku konserwowego
- 1 łyżeczka musztardy
- 1-2 łyżka stopionego masła
- przyprawy: sól, pieprz, czerwona ostra papryka, czosnek niedźwiedzi
Sposób przygotowania:
- ugotowane jajka, groszek, masło (roztopione) i musztardę blendujemy na masę
- doprawiamy solą, pieprzem, ostrą papryką i czosnkiem niedźwiedzim
- podajemy np. ze świeżymi warzywami, przyrumienioną bułką lub bagietką
Pasta z jajek i zielonego groszku |
Pasta z jajek i zielonego groszku |
Smacznego
Tak dobrej pasty jeszcze nie jadałam. Pycha!
OdpowiedzUsuńSuper do śniadania
OdpowiedzUsuń