niedziela, 3 kwietnia 2016

Pasta z jajek i zielonego groszku

Gdyby komuś przypadkiem znudziło się jajko w zwykłej postaci, zawsze może zrobić z niego pastę, oczywiście z jakimś smakowitym dodatkiem. Ja na przykład bardzo lubię połączenie jajka i zielonego groszku (i majonezu także, choć w tym przepisie go nie uświadczycie). Wychodzi z tego pyszna śniadaniowa pasta do pieczywa.

Pasta z jajek i zielonego groszku

Pasta z jajek i zielonego groszku

Pasta z jajek i zielonego groszku

danie: wegetariańskie, bezglutenowe

Składniki:
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • 1/2 puszki groszku konserwowego
  • 1 łyżeczka musztardy 
  • 1-2 łyżka stopionego masła
  • przyprawy: sól, pieprz, czerwona ostra papryka, czosnek niedźwiedzi
Sposób przygotowania:
  • ugotowane jajka, groszek, masło (roztopione) i musztardę blendujemy na masę
  • doprawiamy solą, pieprzem, ostrą papryką i czosnkiem niedźwiedzim
  • podajemy np. ze świeżymi warzywami, przyrumienioną bułką lub bagietką

Pasta z jajek i zielonego groszku

Pasta z jajek i zielonego groszku
Smacznego

2 komentarze: